Заборона ЄС на імпорт пальмової олії не вплине на Малайзію

Джерело:  Oilworld

Заборона Європейського Союзу (ЄС) на імпорт пальмової олії та інших товарів не вплине на Малайзію, сказав професор Університету Херіот-Ватт та дослідник галузі пальмової олії д-р Денні К.С. Нг.

Основними країнами-експортерами Малайзії є Індія та Китай, а ЄС як єдиний блок імпортує малазійську пальмову олію у набагато менших кількостях.

“Питання, яке відстоює ЄС, пов’язане зі стійкістю наших плантацій олійної пальми і з тим, чи дозволяє уряд Малайзії розчищати тропічні ліси та природне середовище проживання країни, щоб звільнити місце для прибуткових плантацій олійної пальми”, – сказав він.

Нг сказав, що 6 грудня минулого року ЄС досяг угоди про заборону імпорту продуктів з пальмової олії, які були визначені як «рушійні сили знеліснення», якщо вони надходять із обезліснених земель після 31 грудня 2020 року.

Реагуючи на цей крок, заступник прем’єр-міністра та міністр сировинних товарів Фаділла Юсоф заявив, що це вплине на вільну та справедливу торгівлю та негативно вплине на глобальний ланцюжок поставок.

“Регламент про продукти без вирубки лісів – це навмисний акт Європи, спрямований на те, щоб заблокувати доступ до ринку, завдати шкоди дрібним фермерам і захистити внутрішній ринок олійних культур, який є неефективним і не може конкурувати з вартістю пальмової олії”, – сказав він.

Нг сказав, що гравці малайзійської індустрії пальмової олії дотримуються міжнародних стандартів, щоб задовольнити глобальні вимоги та побоювання з приводу екологічного виробництва пальмової олії.

«Деякі люди стверджують, що малайзійська схема сертифікації стійкої пальмової олії (MSPO) застосовна лише до великих виробників пальмової олії, тоді як дрібніші уникають такого контролю.

«Це неправда, оскільки всі плантації олійної пальми, незалежні та організовані дрібні господарства та підприємства з переробки пальмової олії мають дотримуватися схеми, розробленої Радою із сертифікації пальмової олії Малайзії.

«Схема MSPO дозволяє сертифікувати управління олійною пальмою та сертифікацію ланцюжка поставок, які стосуються питань, пов’язаних зі зміною клімату, вирубуванням лісів, збереженням місць проживання та біорізноманіття, зайнятістю та умовами праці, а також дитячою та примусовою працею».

Нг сказав, що пальмова олія є цінною галуззю, оскільки вона використовується в різних предметах домашнього вжитку, додавши, що з кожного грона свіжих фруктів можна витягти два типи олій — сиру пальмову олію (CPO) та сиру пальмоядрову олію (CPKO).

«CPO, який спочатку яскраво-оранжевий, пройде процес очищення та знебарвлення. Він широко використовується в харчовій промисловості у вигляді рослинного жиру та є звичайним інгредієнтом печива, хліба, молочних напоїв та маргарину. Це також рослинний замінник тваринних жирів, таких як вершкове масло та сало».

Він сказав, що для того, щоб текстура хліба була гладкою та кремовою, більшість продуктів, куплених у магазині, містять CPO.

Нг також сказав, що включення CPO до товарів на полиці, таких як арахісова олія та шоколадно-горіхові пасти, запобігатиме їх розрідженню навіть при кімнатній температурі.

«CPKO, з іншого боку, зазвичай використовується в засобах для чищення, таких як миючі засоби, мило і шампуні, а також в косметиці».

Нг додав, що пальмова олія використовується частіше, ніж будь-які інші види олій, оскільки вона дешева.

«Товари, які використовують пальмову олію як джерело жирів, можуть виробляти більший обсяг продукції порівняно з будь-якими іншими оліями, що використовуються у тій самій кількості. Крім того, це єдиний рослинний жир, який не є генетично модифікованим».

Дані Ради з пальмової олії Малайзії показали, що минулого року Малайзія експортувала 15,72 млн. метричних тонн (метричних тонн) пальмової олії, а загальний дохід склав 135 млрд. рінггітів. Дев’ять основних країн-імпортерів закупили 9809271 тонн продукції з пальмової олії, що склало 62,4% експорту пальмової олії країни.

Тим часом країни ЄС загалом імпортували лише 1 329 352 тонни пальмової олії, що експортується з країни.

Дев’ять найбільших країн-імпортерів малазійської пальмової олії минулого року: Індія (2 898 770 т), Китай (1 763 640 т), Туреччина (824 771 т), Нідерланди (815 746 т), Кенія (763 060 т), Філіппіни (638 718 т), Пакистан (569 961 т), Японія (564 082 т), Саудівська Аравія (511 754 т) та Іран (458 770 т).

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!