Заборона на ГМ-кукурудзу в Мексиці вплине на інші культури, стверджує канадська рада каноли

corn кукуруза ГМО

Канадські сільськогосподарські групи кажуть, що вони впевнені, що заборона ГМ-кукурудзи призведе до обмежень на інші культури. Мексика є основним покупцем ріпаку з Канади, повідомляє Rfdtv.

Канадська Рада з каноли зазначила, що мексиканський уряд стає все більш ворожим до біотехнології, але вони повинні дотримуватися науково обґрунтованого підходу.

«Мексика є провідним ринком для канадського ріпаку та продуктів на основі каноли. Приблизно в 2018 році ми почали спостерігати брак схвалень, пов’язаних із сільськогосподарською біотехнологією. І хоча нещодавно укази з Мексики були зосереджені на ГМ-кукурудзі, ми побачили зміни в системі регулювання Мексики, які вийшли за межі кукурудзи. Нам потрібні системи регулювання, які підтримують технологію GM, дозволені на цих ринках. Нам потрібні чіткі, передбачувані, наукові та засновані на ризиках підходи до регулювання. За відсутності цього, я думаю, є занепокоєння, що подібні проблеми можуть виникнути в майбутньому. Постанова більш чітко зосереджена на кукурудзі, але явно були суміжні проблеми, пов’язані з системою регулювання Мексики», – сказав Кріс Девідсон.

Рада Canola сподівається, що участь Канади допоможе відновити регулятивну передбачуваність для північноамериканського ринку AgriFood.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!