За вихідні з українських портів вийшло 15 суден у рамках “зернової ініціативи”

Джерело:  УкрАгроКонсалт
UkrAgroConsult

У суботу, 24 вересня, з портів Одеси та Чорноморська у межах “зернової ініціативи” відправилися ще 8 суден. Як повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури, на їх борту завантажено 131,3 тис. тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи. 

У неділю, 25 вересня в рамках реалізації “зернової ініціативи” з портів “Одеса”, “Чорноморськ” та “Південний” вийшло 7 суден із 146,2 тис. тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи. Про це йдеться в повідомленні Міністерства інфраструктури України.

Зокрема, від причалів Одеського порту відійшли Moonlight, Chios Freedom. Із порту “Чорноморськ” – балкери Hermes, Blue Star, Super Martinelli. Із порту “Південний” – ATA 2, Aspasia Luck.

Із моменту виходу першого судна з українським продовольством, експортовано 4,85 млн тонн агропродукції.

Усього з українських портів вийшло 218 суден з агропродукцією яка була направлена до країн Азії, Європи та Африки.

Угода щодо “зернового коридору” була підписана 22 липня у Стамбулі у присутності президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана та генсека ООН Антоніу Гутерріша. Підписи під двома відповідними документами поставили представники України, Росії, ООН та Туреччини. Йдеться про розблокування трьох українських портів: “Одеса” “Чорноморськ” та “Південний”. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!