За половину листопада залізницею України перевезено на експорт понад 1,2 млн т зернових

Джерело:  Rail.insider
зерновоз

У першій половині листопада залізницею України перевезено в експортному сполученні 1 млн 204,5 тис. т зернових. Про це йшлося під час наради представників товариства з учасниками зернового ринку 16 листопада.

Якщо такі обсяги зберігатимуться і в другій половині місяця, то за підсумками листопада може бути перевезено приблизно 2,5 млн т зернових на експорт. Такий прогноз озвучив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов. Він додав, що це суттєво більше, ніж було експортовано залізницею у жовтні — 1 млн 731 тис. т.

Наразі обсяги, що транспортували у напрямку портів, понад удвічі переважають обсяги, які перевезли через західні прикордонні переходи. Так, у напрямку портів перевезено 849 тис. 150 т, а до західних прикордонних переходів — 355 тис. 310 т.

Також зростає навантаження зернових на залізничній мережі. Так, за 15 діб листопада навантажено 1 млн 171 тис. т. Частка зерна у загальному обсязі становить 19,8%.

Обсяг середньодобового навантаження у листопаді становить 86 тис. 900 т. Це на 11 тис. 300 т, або на 14,9%, більше, ніж у жовтні.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!