З появою дощів в Іспанії у виробників оливкової олії з’являється певна надія

Джерело:  Oilworld
оливковое

Після кількох місяців очікування дощ нарешті прийшов до Андалусії (Іспанія), найбільшого у світі регіону з виробництва оливкової олії. Однак невеликих дощів, які пройшли на півдні країни, виявилося недостатньо, щоб нейтралізувати наслідки посухи.

“У всій Андалусії прогнози погані через тривалу посуху, яка негативно позначилася на цвітінні… Я можу сказати, що другий рік поспіль в Андалусії знову буде досить низький урожай”, – сказав Рафаель Алонсо Баруа, комерційний директор та директор з експорту, Oro del Desierto

Місцеві ЗМІ повідомили, що в Хаені, найродючішій провінції Андалусії, де вирощують оливки, високі температури та яскраве сонце, встановилися після майже двотижневих дощів, під час яких на квадратний метр випало менше 100 літрів води.

Повідомляється, що у гірських районах на сході та заході провінції випало найбільше опадів, і державне метеорологічне агентство Іспанії Aemet очікує, що найближчими тижнями випаде ще трохи опадів.

Серед метеорологів та виробників переважає думка, що для досягнення нормального рівня опадів протягом гідрологічного року буде потрібно принаймні місяць таких дощів.

“Прогноз на нинішній урожай був покращений, принаймні тимчасово, дощами, хоча їх було недостатньо”, – сказав в інтерв’ю Olive Oil Times Хуан Вілар, стратегічний консультант з Хаена.

Він додав, що у червні очікується більше дощів та прогнозується на осінь, що ще більше покращить прогноз урожаю.

Однак наслідки руйнівної посухи в Іспанії вже далися взнаки на оливкових гаях, і Вілар очікує, що врожай не повністю відновиться після торішнього історичного мінімуму.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!