З порту Одеси тимчасовим коридором вирушило перше судно

Джерело:  УкрАгроКонсалт
UkrAgroConsult

З порту Одеси тимчасовим коридором вирушило перше судно контейнеровоз “JOSEPH SCHULTE” під прапором Гонконг. На його борту – понад 30 тис. тонн вантажу (2 114 контейнерів), зокрема з продовольством. Про це 16 серпня повідомив міністр Олександр Кубраков.

16 серпня 2023 року контейнеровоз, який знаходився в порту Одеса з 23 лютого 2022 року, вийшов за Воронцовський маяк і тримає курс на Босфор.

Коридор першочергово буде використовуватися для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення російської федерації.

Згідно з навігаційним дорученням ВМС ЗСУ №6 тимчасові маршрути руху цивільних суден до/з чорноморських морських портів України почали діяти з 8 серпня 2023 року.

Україна запропонувала цей маршрут у своєму зверненні до Міжнародної морської організації (IMO). Рада ІМО визнає міжнародне право України на вільне торговельне судноплавство і закликає росію припинити будь-які погрози та дотримуватися міжнародних конвенцій.

Останній раз судно виходило в рамках Зернової угоди 16 липня з порту Одеса. Після зриву Зернової угоди, російська федерація вдалася до системних повітряних атак портової інфраструктури для зупинки українського агроекспорту.

Подальший розвиток аграрної логістики в Україні та Чорноморському регіоні буде обговорюватися провідними операторами агробізнесу на Міжнародній Конференції ‘BLACK SEA GRAIN & OIL 14 вересня у Києві. Приєднуйтесь, щоб дізнатися прогнози нового сезону 2023/24, перспективи інвестицій, переробки, логістики та експорту для відновлення й розвитку аграрної галузі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!