ЄС встановив мита на російське зерно та олійні культури

Джерело:  Delo
стоп

На сьогоднішній зустрічі Ради міністрів ЄС з питань зовнішніх відносин та торгівлі, яка відбулася у Брюсселі, було ухвалено рішення про запровадження тарифів на імпорт зернової продукції з росії та білорусії. Про це написав виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

“Міністри ЄС погодилися підвищити тарифи на імпорт зерна росією/білоруссю з 1 липня, щоб зупинити російське зерно в дестабілізації сільськогосподарського сектора ЄС; обмежити доходи росії для фінансування її війни з Україною; боротися з незаконним експортом з росії вкраденого українського зерна на ринки ЄС”, – написав він.

На сайті Раді Європейського Союзу зазначено, що постанова підвищує мита на зернові, олійні культури та продукти з них з росії та білорусі до рівня, який фактично призупинить імпорт цих продуктів.

“Постанова підвищує імпортні тарифи на зернові, олійні та похідні продукти, а також на гранули з бурякового жому та сушений горох з російської федерації, а також з республіки білорусь, за які наразі імпортери не сплачують або сплачують низькі мита. Крім того, ці товари будуть позбавлені доступу до тарифних квот Союзу”, – йдеться в повідомленні.

Міністр фінансів Бельгії Вінсент Ван Петегем сказав, що нові тарифи, встановлені 30 травня, спрямовані на те, щоб практично припинити імпорт зерна з росії та білорусі до ЄС. Таким чином, ці заходи запобігатимуть дестабілізації зернового ринку ЄС, зупинять російський експорт незаконно привласненого зерна, виробленого на території України, і не дозволять росії використовувати доходи від експорту до ЄС для фінансування своєї агресивної війни проти України.

Повідомляється, що ці заходи стосуються товарів, що походять з російської федерації чи республіки білорусь до ЄС, або експортуються прямо чи опосередковано з них. Вони не вплинуть на транзит через ЄС з обох країн до інших третіх країн.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!