Євросоюз відновив мита на український мед

Джерело:  Latifundist.com
мед

20 серпня обсяги імпорту українського меду до Європейського Союзу перевищили встановлені квоти, повідомляє Генеральний директорат із сільського господарства та розвитку сільських районів Єврокомісії.

З 21 серпня до 5 червня 2025 року імпорт українського меду до ЄС відбуватиметься в рамках тарифної квоти з Поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі (ПВЗВТ), яка діє з 2016 року між двома сторонами.

Автоматичне повторне запровадження цієї тарифної квоти є результатом перегляду автономних торговельних заходів (АТМ), які діють з 6 червня 2024 року.

Для меду цей середній показник становить 44 417,56 т. Оскільки імпорт меду з України з початку 2024 року вже перевищує обсяги, встановлені в тарифній квоті ПВЗВТ, додатковий імпорт обкладатиметься митами режиму найбільшого сприяння (РНС).

З 1 січня 2025 року і до 5 червня 2025 року діятиме нова тарифна квота, що відповідає п’яти дванадцятим від порогу, встановленого для спрацьовування екстреного гальмування. Для меду обсяг цієї нової квоти встановлено на рівні 18 507,32 т.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!