Європейські ф’ючерси на пшеницю виросли у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
евро євро

Європейські ф’ючерси на пшеницю виросли в п’ятницю на тлі нових даних, які показали, що урожай у Франції постраждав від неодноразових дощів цього літа, повідомили трейдери.

Однак зростання було обмежене низькими експортними цінами, які пропонують чорноморські експортери, особливо на російську пшеницю, у поєднанні з позитивними новинами про врожаї в Росії та Україні.

Слабка тенденція на початковому етапі ф’ючерсів на пшеницю в США також чинила тиск на європейські ціни.

Вереснева пшениця на паризькій біржі Euronext зросла на 0,3% до 220,50 євро ($239,33) за тонну на обід. У понеділок на біржі Euronext було досягнуто двотижневого максимуму 227,50 євро через побоювання, що дощі зашкодять посіви.

Рейтинги м’якої пшениці у Франції знову впали за тиждень, що закінчився 22 липня, до 50% у хорошому або відмінному стані проти 52% тижнем раніше, а збирання врожаю, як і раніше, значно відстає від середнього рівня, повідомило в п’ятницю сільськогосподарське управління FranceAgriMer.

«Сьогодні надійшли нові погані новини про французький урожай, але експортна конкуренція з боку Чорного моря є настільки сильною, що не так багато пшениці з ЄС може бути продано на експортних ринках», — сказав один німецький трейдер.

Дощ перешкодив збору врожаю у Франції та Німеччині цього літа, загрожуючи втратою якості. У п’ятницю в Німеччині знову пройшов дощ, який, за прогнозами, продовжиться протягом вихідних, але наступний тиждень може бути сухішим.

Російська сільськогосподарська консалтингова компанія Sovecon у п’ятницю підвищила свій прогноз урожаю пшениці в Росії в 2024 році до 84,7 млн ​​тонн порівняно з 84,2 млн тонн, що прогнозувалися раніше. Збір урожаю в Україні також триває швидкими темпами.

«Ціни на чорноморську пшеницю, особливо російську, українську та румунську, настільки низькі і нижчі за ціни на західноєвропейську, що захід ЄС фактично вибув з експортного сектора», — сказав один німецький трейдер.

За словами трейдерів, російська пшениця з протеїном 11,5% для постачання через Чорне море в серпні коштувала близько 210–212 доларів за тонну FOB, українська пшениця із протеїном 11,5% — близько 211–215 доларів за тонну FOB, а румунська пшениця. із протеїном 11,5% — близько 218–226 доларів за тонну FOB.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!