Європа майже вичерпала запаси оливкової олії через посуху – Guardian

Джерело:  Oilworld
оливковое

Європа майже вичерпала запаси оливкової олії через посуху, фермери на межі руйнування, а олію доводиться закуповувати у Південній Америці, пише британська газета Guardian із посиланням на європейських виробників.

“Європа майже вичерпала запаси оливкової олії і готова до ще більшого дефіциту після того, як екстремальні погодні умови другий рік завдають шкоди врожаям”, – повідомляє видання.

Так, виконавчий директор британського відділення виробника оливкової олії Filippo Berio Уолтер Занр заявив газеті, що компанія змушена закуповувати олію в Чилі, щоб покрити дефіцит до збирання цьогорічного врожаю.

“Сьогодні практично неможливо купити оливкову олію. Воно розпродано… На нас звалився ще один важкий рік”, – наводить його слова видання.

“Урожай тут знизився на 70-80%… Деякі фермери не мають навіть кілограма оливок”, – визнав голова найбільшої фермерської асоціації Іспанії Asaja Рафа Гусман. Він також повідомив, що деяким фермерам взагалі загрожує руйнування.

Маноліс Яннуліс, голова грецької міжпрофесійної асоціації виробників оливкової олії, також зазначив, що зростання цін на олію перевищило 100%. “Цього року ми очікуємо скорочення обсягів виробництва вдвічі”, – додав він.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!