Єврокомісія рекомендувала почати переговори про вступ України до ЄС

Джерело:  LB.ua
ЄС

Європейська комісія підтвердила послам ЄС, що Україна повністю виконала всі чотири кроки щодо реформ, необхідні для початку офіційних переговорів про вступ до ЄС. 

Як зазначається, Україна та Молдова достатньо готові до формального початку переговорів про вступ до ЄС.

Комісія підтвердила послам ЄС, що Україна повністю виконала всі чотири, а Молдова – всі три кроки з реформування, необхідні для початку офіційних переговорів.

У Єврокомісії зазначили, що Україна відповідає раніше невиконаним критеріям – антикорупційні заходи, обмеження політичного лобіювання, правила декларування активів для чиновників та захист мов національних меншин.

Очікується, що Угорщина, яка головуватиме в ЄС з 1 липня, виступатиме проти початку переговорів про вступ України до блоку через ситуацію з правами угорської меншини на Закарпатті.

Тому Бельгія, яка зараз головує в ЄС, сподівається досягти одностайності й провести перший раунд переговорів про вступ 25 червня.

Раніше повідомлялося, що Європейська Комісія надасть в цілому позитивну усну оцінку виконанню Україною рекомендацій – реформ, необхідних для членства в ЄС.

Своєю чергою премєр-міністр Денис Шмигаль подякував за позитивну оцінку євроінтеграційного прогресу України.

“В озвученому висновку ЄК йдеться про те, що Україна продовжує системні зусилля щодо приєднання до ЄС та виконала всі 4 додаткові кроки-реформи. Тепер ми очікуємо від наших європейський партнерів наступний крок – початок переговорів про членство в Євросоюзі вже цього місяця.Український народ щодня виборює право бути в колі європейської родини у війні проти російського агресора”, – написав він. 

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!