Єврокомісія очікує високого врожаю олійних культур у ЄС

Джерело:  Oilword

Європейська комісія очікує, що у 2023/2024 МР урожай олійних культур збільшиться на 7% порівняно з попереднім роком до рекордних 33,6 млн тонн, головним чином через збільшення посівних площ, йдеться у повідомленні.

У своєму короткостроковому прогнозі виконавчий орган ЄС заявив, що привабливі ціни в період посіву та м’які умови розвитку рослин взимку призвели до збільшення посівних площ ріпаку до п’ятирічного максимуму 6 мільйонів гектарів.

Згідно з прогнозом, виробництво ріпаку зросте на 1% у річному обчисленні і буде на 15% вищим за середній показник за п’ять років і становитиме 19,8 млн тонн.

Виробництво соняшнику, за умови середньої врожайності, особливо в регіонах, які постраждали від посухи минулого року, як очікується, досягне рекордних 10,9 млн. тонн, збільшившись на 18% у річному обчисленні.

Площа, засіяна соєю, яка є меншою олійною культурою в ЄС, збільшилася на 6,4% порівняно із середнім показником за п’ять років та становила 1 млн га.

Очікується, що виробництво готової продукції в ЄС також досягне нових максимумів на рівні 17,2 млн. тонн олій і 30,9 млн. тонн шроту, встановила Комісія.

У результаті чистий імпорт цих продуктів до ЄС, за прогнозами, буде нижчим, ніж у 2022/23 МР.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!