Єврокомiсiя дозволила iмпорт ГМ-кукурудзи

ГМО

На початку липня Європейська комісія заявила, що дозволить імпорт двох генетично модифікованих культур кукурудзи, і продовжила дозвіл на ще один продукт із ГМ кукурудзи для продуктів харчування і кормів. Цей дозвіл не дає права на вирощування цих сортів ГМ кукурудзи на території ЄС.

«Це величезне підтвердження всього, що ми знаємо про біотехнологічні кукурудзяні продукти».

Ненсі Мартінез з Національної асоціації виробників кукурудзи каже Brownfield, що рішення було прийнято на основі сприятливої наукової оцінки, і це не означає, що США продаватимуть більше ГМ-кукурудзи до ЄС.

«ЄС є відносно невеликим ринком для експорту американської кукурудзи. Вони здебільшого покладаються на Україну та Бразилію щодо імпорту кукурудзи, тому деякі з цих рішень можуть безпосередньо вплинути на нас, а можуть і ні».

Однак Мартінес каже, що ЄС має вплив на інші країни щодо того, як вони бачать біотехнології, і, як правило, ЄС виступає проти ГМО. Мексика запропонувала заборонити ГМО білу кукурудзу, і ця країна є головним ринком для американської кукурудзи.

«Ми дуже цінуємо цю тенденцію в ЄС, оскільки вона підтверджує науку, що ГМ-кукурудза безпечна для споживання людиною. Це допомагає нам реагувати на інші заяви, які не ґрунтуються на науці, як те, що ми маємо в Мексиці».

Дозволи дозволяють лише імпортувати ГМ-кукурудзу для використання в продуктах харчування та годівлі для тварин, а не для вирощування в Європейському Союзі. Мартінес каже, що дозволи дійсні протягом 10 років.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!