ЄС змінить тактику щодо газу та волатильності зерна у 2023-24 роках

ЄС досліджував альтернативні потоки сільськогосподарської продукції та газу, щоб пом’якшити удар високих цін на продовольство та енергоносії у 2022 році, але йому, можливо, доведеться змінити свою стратегію поставок у майбутньому, оскільки Росія все більше впливає на торгівлю зерном, а Китай повністю реінтегрує світові ринки продовольства та енергії, повідомляє Argusmedia.

Індекси світових цін на зернові та рослинні олії досягли рекордного річного максимуму в 2022 році, але ціни на продукти харчування в січні впали десятий місяць поспіль, свідчать останні дані Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН.

Європа у 2022-2023 роках усунула більшу частину перебоїв у постачанні, спричинених втратами виробництва кукурудзи у Франції та Румунії через посуху, збільшивши імпорт з України. Як нетто-імпортери, так і нетто-експортери Європи спиралися на Україну, причому загальний імпорт кукурудзи в ЄС зріс більш ніж вдвічі порівняно з роком за період з жовтня по січень, головним чином завдяки більшим обсягам, які надходять до Іспанії та Італії. Численні вантажі кукурудзи також відправлялися з Польщі до південної Франції, як повідомляється, містили старі запаси української кукурудзи на польських складах.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!