ЄС виключив лабораторне м’ясо із кліматичних планів на вимогу комісара з сільського господарства

Джерело:  Meatinfo
штучне мясо

На вимогу комісара з сільського господарства Януша Войцеховського Європейська комісія виключила з ключової кліматичної пропозиції пропозицію щодо просування вирощеної в лабораторії та рослинного м’яса.

У вівторок ЄС опублікував пропоновані плани щодо досягнення нової суворої кліматичної мети на 2040 рік. Це оголошення ознаменувалося рядом поступок сільському господарству. Ніщо з цього не було достатньо для Войцеховського, який хотів, щоб сільськогосподарський сектор був повністю звільнений від кліматичного плану.

Деніел Мес, член кабінету комісара з клімату Вопке Хукстри, написав раднику Войцеховського Джоанні Ставової, щоб повідомити, що «тепер ми видалили всі згадки про «білку» (тобто про «м’ясо, приготовлене в лабораторії»). ») з тексту на запит».

Зокрема, вирощене в лабораторії м’ясо та продукти харчування з комах також опинилися під пильною увагою урядів кількох країн ЄС. Минулого року Італія ухвалила закон, який забороняє вирощене в лабораторії м’ясо, яке, на думку уряду, загрожує культурній спадщині країни.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!