ЄС шукає альтернативні шляхи для експорту українського зерна

Джерело:  AgroPolit.com
Україна ЄС експорт

Європейський Союз шукає експортні маршрути для зерна з України після розриву російською стороною зернової угоди, але наявні варіанти є складними з логістичної точки зору. Про це повідомляє Politico.

Зростає тиск на Євросоюз з метою переміщення ще більших надлишків продукції сільського господарства України після того, як москва відмовилася від зернової угоди, і розв’язала хвилю атак на українські морські порти.

У Брюсселі стверджують, що ЄС цілком спроможний експортувати все зерно та іншу сільськогосподарську продукцію, яка залишилася в Україні в результаті 17-місячної війни та рішення рф припинити зернову угоду .

Зараз основну ставку роблять на шляхи солідарності ЄС — сухопутні коридори, створені для полегшення транзиту автомобільним, залізничним та внутрішнім водним транспортом. Однак, за словами експертів, ці шляхи вже частково перевантажені.

Євросоюз спробував збільшити свою експортну спроможність і стикається з відмовою з боку східних країн-членів, які врешті-решт застрягли через надлишок поставок з України. Найперспективніший маршрут — через гирло Дунаю — під загрозою після російських авіаударів, лише за кілька сотень метрів від кордону з Румунією, яка є членом ЄС і НАТО.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!