ЄС отримає найнижчий із 2018 року врожай пшениці

Джерело:  Feedlot
ЄС ЕС

Оцінки виробництва пшениці в Європі цього тижня впали ще більше, оскільки у провідних виробників Франції та Німеччини врожайність продовжує бути нижчою за очікувану. До такої ситуації призвели постійні дощі у цих країнах, які негативно вплинули на стан зернових культур. Нижчі оцінки цього тижня від приватних прогнозистів, Служби сільського господарства США (FAS) та урядів Франції та Німеччини показують складну картину.

Так, виробництво м’якої пшениці в ЄС-27 зараз очікується на рівні лише 116,5 млн т, що на 5,8 млн т менше, ніж попередній прогноз, і стане найменшим урожаєм з 2018 року (114,8 млн т).

Також експерти прогнозують проблеми із якістю зібраного зерна.

Наголошується, що уряд Франції нещодавно знизив свою оцінку врожаю м’якої пшениці в країні на 3,3 млн т — до 26,3 млн т. Це на 25% менше, ніж торік, і є найменшим урожаєм із 1987 року.

Дощ також затримав збирання врожаю в Німеччині, за деякими даними, врожайність та вміст білка нижче, але також помітні регіональні відмінності. Німецьке статистичне управління дало свою першу оцінку врожаю пшениці 2024 року в 19,7 млн ​​тонн, що на 21,5 млн тонн нижче за минулорічний показник і є найнижчим показником з 2003 року.

Остання оцінка Stratégie Grains щодо врожаю ячменю в ЄС-27 становить 50,6 млн т, що досі перевищує мінімальний урожай 2023 року. Але зараз він нижчий за п’ятирічний середній показник.

Також очікується, що виробництво кукурудзи в ЄС складе близько 60 млн т, що також нижче від торішнього врожаю.

Найменші врожаї в ЄС надають деяку підтримку цінам, зокрема на пшеницю. Однак позитивний прогноз щодо кукурудзи в США обмежує зростання цін на кормове зерно і може чинити більший тиск на світові ціни.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!