ЄС готовий запровадити мита на імпорт китайського біодизелю від 12,8 до 36,4%

Джерело:  OleoScope
биотопливо дизель экономика кукуруза

Європейський союз планує запровадити тимчасове мито на китайський біодизель після того, як виявив, що він продається на ринках ЄС за несправедливо низькими цінами. Китайські компанії експортували 1,8 млн тонн біодизелю до Європейського союзу в 2023 році, що становить 90% всього китайського експорту біодизеля.

Європейська комісія, яка займається торговельною політикою ЄС у зв’язку з цим, запропонувала встановити тимчасові мита у розмірі від 12,8 до 36,4%, терміном на п’ять років.повідомляє Reuters.

Для біодизеля запропоновані мита складають 12,8% для продукції EcoCeres Group, 36,4% для Jiaao Group, включаючи Zhejiang Jiaao Enproenergy Co і 25,4% для експорту Zhuoyue Group, включаючи Longyan Zhuoyue New.

Європейська рада з біодизелю (EBB), яка подала скаргу, заявила на початку цього місяця, що потік біодизеля з Китаю має руйнівний вплив на виробництво в ЄС. Chevron Renewable Energy Group відправила німецьких робітників у неоплачувану відпустку, Shell призупинила будівництво голландського заводу, BP призупиняє проект у Німеччині, а Argent Energy закрила завод із переробки біоресурсів, повідомив EBB.

Європейська асоціація з відходів та передового біопалива заявила, що вітає ці заходи, додавши, що, на її думку, вони призведуть до нормалізації ринкових умов із «вкрай несприятливої» ситуації з кінця 2022 року.

Минулого року китайський біодизель обвалив ціни на ріпакову олію в ЄС, вони опустилися до мінімального значення за останні три роки на тлі кризи в біопаливному секторі. У поточному році світове виробництво біодизеля очікується на рекордному рівні в 76,3 млн тонн, перевищивши показник попереднього року на 7%.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!