Єгипет знижує цільовий показник самозабезпеченості пшеницею до 2025 року до 51%

Джерело:  Oilworld
Єгипет

Єгипет знизив цільовий показник самозабезпеченості пшеницею на поточний фінансовий рік, незважаючи на плани щодо збільшення площі сільськогосподарських угідь, йдеться у звіті кабінету міністрів у середу, відповідно до планів щодо диверсифікації експорту сільськогосподарської продукції.

Цільовий показник самозабезпеченості у 51% для одного з найбільших у світі імпортерів пшениці на фінансовий рік, який закінчується у червні 2025 року, трохи вищий, ніж у попередньому році, але нижчий за раніше оголошений цільовий показник у 65% на 2025 рік.

Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі заявив у травні 2024 року, що Єгипту не потрібно вирощувати більше пшениці, а натомість можна використовувати сільськогосподарські угіддя для вирощування інших експортних культур, а потім направити отримані кошти на імпорт пшениці, повідомляє Рейтер.

Уряд Єгипту закуповує пшеницю на міжнародному та місцевому рівні, щоб запропонувати десяткам мільйонів єгиптян субсидований хліб. Згідно з звітом кабінету міністрів, місцеве виробництво пшениці наразі задовольняє 49% попиту порівняно з 45% у 2020 році.

Економіка Єгипту страждала від нестачі твердої валюти, яка ослабла лише тоді, коли Об’єднані Арабські Емірати підписали у лютому угоду на $35 млрд за право розробки ділянки середземноморського узбережжя та інші проекти. Після цього була розширена кредитна угода на $8 млрд з Міжнародним валютним фондом та інше міжнародне фінансування.

У звіті кабінету міністрів також зазначено, що Єгипет має намір виробляти достатньо місцевої пшеницю, щоб задовольнити 56% свого попиту до 2030 року, із загальної площі сільськогосподарських угідь у 12 мільйонів федданів (12,5 мільйона акрів).

Тим часом уряд має намір до 2030 року довести рівень самозабезпеченості кукурудзою до 67% із нинішніх 46%.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!