Єгипет запропонував країнам Африки обмін пшеницею та добривами

Джерело:  КазахЗерно.kz
удобрения

Єгипет виступив з ініціативою створення гнучкого механізму обміну основними товарами між країнами Африканського континенту, особливо пшеницею та добривами.

Про це під час зустрічі зі своїми африканськими колегами у присутності представників Міжнародного валютного фонду заявив міністр фінансів Єгипту Мохамед Мааїт.

На його думку, розширення обсягів внутрішньорегіональної торгівлі та підвищення конкурентоспроможності економік країн континенту забезпечить їх згуртованість та стійкість перед різними кризами. У цих умовах продовольча безпека Африки, як вважають у Єгипті, стала нагальним континентальним пріоритетом, що потребує оптимального використання ресурсів усіх країн Африки. Отже, всім належить ділитися надлишками – зерна, добрив та інших ресурсів, необхідних для виробництва продовольства.

Щодо власних запасів Єгипту, то пшениці вистачить на 6,6 місяців. Також створено запас соєвої та соняшникової олії, якої вистачить на 5,6 місяця.

Міністр сказав, що Єгипет самодостатній у виробництві рису, додавши, що цей обсяг може становити від 5,5 до 6 млн. тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!