Єгипет встановив пільги на постачання пшениці для місцевих фермерів

египет

Уряд Єгипту встановив спеціальні пільги на постачання пшениці для місцевих фермерів. Про це йдеться у заяві кабміну, опублікованій у середу на його сторінці у Facebook.

“На виконання директив президента республіки Абдель Фаттаха ас-Сісі про підтримку фермерів та їх заохочення до збільшення обсягів поставок місцевої пшениці в сезоні 2022 року за допомогою додаткового стимулу рада міністрів затвердила спеціальну пільгу у розмірі 65 єгипетських фунтів (приблизно $4). вже встановленими раніше закупівельними цінами”, – зазначено в тексті.

Як уточнюється, з урахуванням введеної пільги ціни на постачання пшениці в арабській республіці будуть наступними: 865 єгипетських фунтів ($55) за ардебб (єгипетський захід сипких тіл) обсягом 150 кг і чистотою 22,5 карата, 875 єгипетських ардебб обсягом 150 кг та чистотою 23 карати, 885 єгипетських фунтів ($56,3) за ардебб обсягом 150 кг та чистотою 23,5 карата.

Крім цього, єгипетському міністерству постачання та внутрішньої торгівлі доручено вивчити вартість виробництва несубсидованого безкоштовного буханця хліба та створити для цього виду продовольства особливий механізм ціноутворення, який буде реалізований протягом трьох найближчих місяців.

Єгипет є найбільшим імпортером пшениці у світі, щорічно закуповуючи за кордоном близько 11 млн. тонн зерна. Одними з основних експортерів в арабську республіку є Росія та Україна. Обсяги постачання російського зерна досягли минулого року близько 8,2 млн тонн. При цьому частина зерна Єгипет реекспортує до країн регіону поряд з бобовими та борошняними виробами.

24 лютого прем’єр-міністр Єгипту Мустафа Мадбулі на спеціальній нараді міністрів для обговорення політичних та економічних наслідків війни в Україні заявив, що у разі погіршення ситуації Каїр може змінити постачальників пшениці. Тоді ж він зазначив, що її запасів вистачить країні більше, ніж на чотири місяці.

З 11 березня влада арабської республіки запровадила тримісячну заборону на експорт борошна та борошняних виробів, а також бобових.

Зерно Он-Лайн

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!