Єгипет планує зменшити ціни на основні продукти харчування на 15-25%

Єгипет

Уряд Єгипту, борючись із рекордним зростанням цін, домовився з приватними виробниками та рітейлерами про зниження цін на основні продукти харчування на 15-25% та звільнення їх від мит терміном на шість місяців. Про це заявив прем’єр-міністр Єгипту Мустафа Мадбулі, повідомляє агенція Reuters.

До основних продуктів входять квасоля, сочевиця, молочні продукти, сир, макарони, рис і цукор, а також курка та яйця, сказав Мустафа Мадбулі. Роздрібні мережі погодилися відмовитися від прибутку під час продажу цієї продукції.

Очікується, що вереснева інфляція, розмір якої буде оголошено 10 жовтня, підніметься до рекордного рівня напередодні президентських виборів, запланованих на середину грудня. Аналітики, опитані Reuters, прогнозують вересневу інфляцію на рівні 37,6%.

Уряд стежитиме за ходом зниження цін, додав міністр постачання, не уточнивши, яким чином він забезпечуватиметься.

Уряд також прискорить митні процедури та оформлення в портах щодо товарів, що імпортуються, а банки погодилися допомогти виробникам продуктів харчування отримати іноземні ресурси, заявили міністри фінансів і постачання.

Єгипетські виробники скаржилися, що нестача іноземної валюти обмежила їх можливості імпорту сировини і змусила скоротити виробництво.

Прем’єр-міністр Єгипту повідомив, що приватні виробники погодилися вказувати ціни на свою продукцію і постачати її у великих кількостях у роздрібні мережі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!