Єгипет отримає кредит від Фонду розвитку Абу-Дабі на закупівлю зерна

Джерело:  Зерно Он-Лайн
Египет

Фонд розвитку Абу-Дабі (ADFD) відкриє Єгипту відновлювану кредитну лінію на суму 100 млн доларів для фінансування закупівель зерна, заявив міністр постачання Єгипту Алі аль-Мосельхі. Про це повідомляє агентство Reuters.

Агрофірма Al Dahra з Абу-Дабі стане одним із перших постачальників зерна в рамках угоди, але Алі аль-Мосельхі сказав, що фінансування може бути використане і для інших закупівель.

Кредит буде надано через Експортне управління ADFD до Абу-Дабі (ADEX).

Війна Росії в Україні завдала серйозного удару по економіці Єгипту, змусивши інвесторів вивести мільярди доларів. Його валюта сильно послабшала, а інфляція різко зросла. Державне агентство із закупівель продовольства Єгипту (GASC) стало відкладати платежі за поставлену з-за кордону пшеницю через брак валюти.

Міністерство фінансів Єгипту заявило, що обсяг субсидування виробництва продуктів харчування, переважно хліба, зросте на 41,9% до 127,7 млрд єгипетських фунтів (4,1 млрд доларів) у поточному фінансовому році (липень 2023 р. – червень 2024 р.).

Багато нещодавніх закупівель пшениці було зроблено за рахунок кредитів Міжнародної ісламської торгово-фінансової корпорації (ITFC), яка торік подвоїла кредитну лінію, надану Єгипту, до 6 млрд доларів, та за рахунок кредитів Світового банку, який профінансував імпорт пшениці на початку цього року.

Єгипет є одним із найбільших імпортерів пшениці у світі та щорічно закуповує близько п’яти млн т цієї культури.

Значна частина пшениці імпортується через державний сектор і використовується для виробництва хліба, що субсидується. Правом на отримання такого хліба користуються близько 70 млн. осіб, що становить понад 60% населення країни.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!