Єгипет націлений збільшення внутрішнього виробництва зерна

Єгипет має достатньо пшениці, щоб протриматися до кінця 2022 року, заявив на прес-конференції в середу прем’єр-міністр країни Мустафа Мадбулі.

За його словами, поточних стратегічних запасів пшениці в Єгипті є достатньо, щоб забезпечити потреби країни в найближчі чотири місяці.

Єгипет, один із найбільших імпортерів пшениці у світі, імпортує 80% пшениці з Росії (50%) та України (30%). За повідомленням єгипетських ЗМІ, останніми днями Єгипет звернув увагу на 14 альтернативних ринків, включаючи неєвропейські країни, такі як США, Аргентина, Канада та Парагвай для задоволення своїх потреб у зерні.

У Єгипті вирішили наростити обсяги пшениці і за рахунок внутрішніх резервів: за допомогою різних стимулів стоїть завдання збільшити внутрішнє виробництво стратегічної сільгоспкультури з нинішніх 3,5 млн. тонн до 5 до 5,5 млн. тонн. За словами єгипетського прем’єра, у країні є можливості для збереження такого обсягу зерна.

«Ми повинні садити та виробляти всі культури та продукти; нам необхідно нарощувати наші виробничі можливості, щоб нині не покладатися на імпорт із зовнішніх ринків», — наголосив глава єгипетського кабміну.

Як додав Мадбулі, зростання світових цін на пшеницю коштуватиме Єгипту 12–15 млрд єгипетських фунтів.

 

КазахЗерно.kz

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!