Єгипет купив півмільйона тонн російської пшениці за приватною угодою

Джерело:  Latifundist.com
пшениця

Єгипетський державний покупець зерна придбав близько півмільйона тонн російської пшениці в приватній угоді, досягнувши нижчих цін, ніж ті, що пропонуються на традиційних тендерах.  Про це пише Reuters, посилаючись на чотирьох трейдерів.

Генеральне управління з поставок товарів (GASC) купило близько 480 тис. т російської пшениці у торгової фірми Solaris у п’ятницю за ціною близько 270 $/т C&F, повідомили трейдери.

Трейдери повідомили Reuters, що ціна може бути нижчою від неофіційної мінімальної, встановленої російським урядом для контролю внутрішніх цін на пшеницю.

Інші російські постачальники пшениці подали пропозиції в п’ятницю за ціною 265 $/т FOB, вважаючи, що це встановлена мінімальна ціна, і за ціною C&F, яка перевищувала 270 $/т.

Трейдери повідомили Reuters, що мінімальна ціна не є юридично обов’язковою, але очікується, що постачальники будуть виконувати інструкції міністерства сільського господарства росії. На ринку немає ясності щодо рівня російської мінімальної ціни.

«Трейдери кажуть, що є різні мінімальні ціни для приватного продажу та продажу на відкритих торгах, а також різні ціни для продажу в кожному місяці з вересня по грудень і знижки на нижчі сорти білкової пшениці», — пише видання.

На тендері минулого тижня всі російські постачальники подали заявки за мінімальною ціною, встановленою в 270 $/т FOB, з цінами C&F — в діапазоні від 286,25 до 291 $/т.

Тоді трейдери повідомили Reuters, що це вплинуло на конкурентоспроможність російської пшениці, а GASC замість цього купив дешевшу румунську та французьку пшеницю.

У п’ятницю GASC також приватно купив один вантаж болгарської пшениці за 270 $/т C&F.

Також нещодавно єгипетський уряд підписав кредитну угоду на $500 млн з Експортним офісом Абу-Дабі (ADEX) для купівлі імпортної пшениці в агробізнесу Al Dahra, що базується в ОАЕ.

Як повідомлялося раніше, на початку серпня Єгипет закупив на тендері 235 тис. т російської продовольчої пшениці з поставкою у вересні-жовтні.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!