Єгипет лідирує в імпорті російського зерна

ячмень

Аналітики Новоросійської філії Центру оцінки якості зерна підбили підсумки експорту зернових за січень-жовтень 2021 року. Як повідомляє власкор «КазахЗерно.kz», у лідерах із закупівель російських зернових Єгипет, на частку якого припало 16,8% від сукупних поставок. У фізичному обсязі єгиптяни закупили на російському ринку 2,7 млн. тонн зерна.

Туреччина на другому місці за імпортом (2,6 млн. тонн, 16,3% від усіх експортних поставок), але, очевидно, її відставання від Єгипту мінімальне. Це невипадково: якщо порівняно з тим самим періодом 2020 року Єгипет на 29% знизив закупівлі з РФ, то Туреччина навпаки збільшила на 30% постачання з Росії.

На третьому рядку з показником 1,3 млн. тонн — одна з азіатських країн, назву якої у відомстві не розкрили. Далі покупці російського зерна вишикувалися так: Саудівська Аравія четверта з показником 1,07 млн ​​т (6,7 %), Бангладеш на п’ятому місці з обсягом майже 582 тис. т (3,7 %). Нігерія стала шостою з результатом 508 тис. тонн (3,2%). ТОП-10 покупців російського зерна закривають Південна Корея (приблизно 452 тис. тонн, 2,9%), Ємен (436 тис. тонн, 2,8%) та Пакистан – (411,6 тис. тонн, 2,6%) .

Загалом сумарно країни, що входять до першої десятки імпорту російських зернових, закупили до РФ 11,2 млн тонн (70 % від загального обсягу експорту).

Основними культурами, відправленими до ТОП-10 держав-імпортерів, виявилися пшениця, ячмінь та кукурудза.

Щодо змін у рейтингу, то порівняно із січнем-вереснем минулого року, з нього випали Судан, ПАР, ОАЕ та Кенія.

 

КазахЗерно.kz

Позначки:, , , , , , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!