ЄБРР допоміг Agrofusion зберегти персонал

Джерело:  AgroPortal.ua
помідори

Європейський банк реконструкції та розвитку разом зі Шведським агентством з міжнародного співробітництва (SIDA) придбав мобільні будинки для працівників Agrofusion, завдяки чому компанії вдалося продовжувати свій бізнес.

Про це говориться у повідомленні ЄБРР.

Як зазначається, повномасштабна війна росії проти України поставила Agrofusion на межу виживання. Ферми та заводи в Херсонській та на сході Миколаївської області потрапили під ворожу окупацію, залишивши лише ферми та заводи на півночі Миколаївщини здатними продовжувати посів, догляд та вирощування помідорів у своїй країні. Однак багато співробітників Agrofusion втратили свої домівки через обстріли та вирішили залишити територію, щоб знайти притулок і безпеку. Невдовзі компанія зіткнулася з гострою нестачею робочої сили.

«Без людей, які б працювали в наших теплицях і на фабриці, а також без своєчасної фінансової підтримки від ЄБРР Agrofusion не змогла б вирощувати, збирати та переробляти свої томати. Це вплине не лише на наші доходи, але й на продовольчу безпеку України», — пояснює один з акціонерів Agrofusion Олексій Сипко.

Щоб заохотити своїх безхатченків залишитися на півдні України або повернутися додому, Agrofusion вирішила інвестувати у 18 мобільних будинків для розміщення 30 людей, які могли б працювати в теплицях і на фабриках і мати безпечне та комфортне місце для проживання, продовжуючи підтримувати свої сім’ї. Але враховуючи обставини, ресурси були дефіцитними, а фінансування нелегким, тому компанія звернулася за допомогою до ЄБРР.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!