Японія відчуває дефіцит курятини

Японія

На тлі впливу пандемії на переробку птиці та проблеми з транспортним перевезенням, біле м’ясо в Японії перетворюється на «rara avis». Спалахи Covid-19 у кількох азіатських країнах, які є постачальниками птиці для Японії, та затримки з доставкою спричинили дефіцит птиці на японському ринку.

Куряче м’ясо стало найпомітнішим прикладом продовольчої нестачі, що випливає з Південно-Східної Азії, де пандемія коронавірусу сповільнила переробні підприємства птиці в Таїланді – ключовому постачальнику.

Роздрібні торговці встановили обмеження на закупівлю, а ресторани змінили розміри порцій для своїх клієнтів. Найбільша в країні мережа міні-магазинів 7-Eleven взагалі припинила продаж смаженої курки на шампурах – популярної закуски.

Тим часом деякі ресторани мають обмежені пропозиції м’яса птиці – мізерний шампур на одного клієнта. За даними токійської корпорації Agriculture and Livestock Industries Corporation, запаси імпортованої курятини в Японії в серпні скоротилися на 20% порівняно з попереднім рівнем.

Поставки яловичини також є незначними, а ціни зросли вдвічі порівняно з аналогічним періодом 2020 року. Багато хто в галузі вважає, що збої в ланцюжках поставок затягнуться. Можливість спалаху коронавірусної хвороби взимку додає невизначеності щодо найближчого майбутнього в поставках курятини.

«Споживачі можуть не мати змоги купувати те, що вони хочуть. Якщо припустити, що Covid-19 буде взятій під контроль, відбудеться глобальне відновлення харчування поза межами дому і попит зросте.», – сказав Коя Міямає, старший економіст SMBC Nikko Securities.

 

Meatnews.com.ua

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!