Якщо Мексика заборонить ГМО-кукурудзу, наслідки будуть руйнівними для американських фермерів та мексиканських споживачів

Джерело:  УкрАгроКонсалт
кукурудза
UkrAgroConsult

Відповідно до нещодавно опублікованого дослідження World Perspectives, Inc., якщо Мексика виконає президентський указ про заборону генетично модифікованої кукурудзи в 2024 році, економічні наслідки будуть руйнівними для американських фермерів та мексиканських споживачів, повідомляє World Grain.

Указ, виданий президентом Андресом Мануелем Лопесом Обрадором 1 січня 2021 року, передбачає поступову відмову від гліфосату та ГМ-кукурудзи до січня 2024 року. Мексика імпортує близько 17 мільйонів тонн ГМ-кукурудзи на рік, а Сполучені Штати є лідером, провідний постачальником зернової в країну.

Відповідно до звіту, ВВП Мексики впаде майже на 12 мільярдів доларів із щорічною втратою майже 60 000 робочих місць, а також призведе до зростання цін на кукурудзу в Мексиці в середньому на 19% протягом 10-річного періоду.

Під час серпневої зустрічі з фермерами штату Айова міністр сільського господарства США Том Вілсак применшив ідею заборони імпорту, назвавши це продуктом політики та кроком для захисту спадщини країни. Країна пишається своїми білими сортами кукурудзи та хоче зберегти своє традиційне насіння кукурудзи.

Вілсак сказав, що він сказав мексиканським лідерам, що споживачі можуть зіткнутися зі зростанням вартості продуктів харчування без американської кукурудзи для годування худоби.

«Це справило враження», — сказав він під час зустрічі. «І ми ведемо подальші дискусії з цього питанням, для пошуку якнайкращого рішення» щодо прийняття біотехнологічних ознак і продовження продажу американської кукурудзи в Мексику.

У середині серпня делегація MAIZALL зустрілася з представниками уряду та зацікавленими сторонами галузі в Мексиці, щоб обговорити указ. MAIZALL включає членів з Abramilho в Бразилії, MAIZAR в Аргентині та Національної асоціації виробників кукурудзи та US Grains Council (USGC) у Сполучених Штатах. Фермери з цих країн виробляють 50% світового обсягу кукурудзи та 81% експорту кукурудзи.

Група зазначила, що малоймовірно, що до 2024 року на міжнародних ринках буде доступна достатня кількість кукурудзи без ГМО для  задоволення потреб Мексики . Це призведе до відсутності продовольчої безпеки та підвищення цін на багато основних продуктів харчування.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!