Якість ячменю цього врожаю страждає від бур’янів – Іллічівський термінал

ячмень

Основною проблемою якості ячменю, який надходить на Іллічівський зерновий термінал (Glencore), цього сезону є наявність великого відсотка карантинних бур’янів.

Про це розповіла завідувачка лабораторії Іллічівського зернового терміналу Алла Шевчук у коментарі для Latifundist.com.

Експерт зазначила, що вологість зернової культури була на рівні норми за показниками. Але цього сезону ячмінь надходив на термінал з низьким показником натури.

Алла Шевчук акцентувала, що цього сезону у зв’язку з погодними умовами, що склалися, дуже поширені такі види бур’яну як: егілопс (Aegilops) і Avena ludoviciana Durien — вівсюг людовика.

«Основна проблема цього сезону – це бур’яни, особливо якщо це відвантаження на експорт до Китаю. Щодо чистого ячменю, то його дуже мало цього сезону. Починаючи зі старту нового сезону прийому врожаю на термінал, приблизно кожна друга партія ячменю містила карантинні бур’яни (егілопс, вівсюг людовика). Саме вони становлять близько 80% всього бур’яну у врожаї ячменю», — прокоментувала вона.

Така ситуація з карантинними бур’янами стосується переважно відвантажень за китайськими контрактами, де це суворо регламентується.

Нагадаємо, що з початку 2021/22 МР станом на 1 листопада експорт зернових з України досяг 19,4 млн т. При цьому експорт експорту ячменю збільшився на 33% порівняно з торішнім МР.

 

Latifundist.com

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!