Високий урожай пшениці в Австралії збільшить глобальний профіцит

Джерело:  Eldala.kz

Австралійські фермери прогнозують урожай пшениці вище 30 млн тонн, це на 5 млн тонн більше, ніж очікувалося раніше. Про це повідомляє Reuters.

За прогнозом Commonwealth Bank, наступний урожай пшениці в Австралії може становити 31,4 млн тонн, ячменю – 12,7 млн тонн і ріпаку – 5,8 млн тонн.

Причина оптимізму – у сприятливих умовах цього літа (у південній півкулі якраз зараз розпал літнього сезону). Масштаби зміни погоди вражаючі: найпосушливіший тримісячний період за всю історію спостережень із серпня по жовтень змінився, за словами деяких землевласників, найзеленішим літом на їхній пам’яті.

Опади, які здебільшого випали у східних та південних регіонах, змінили перспективи багатьох сільськогосподарських культур в Австралії. І хоча дощ викликав деякі повені та знищення посівів, вищий загальний обсяг виробництва має підняти вартість австралійської сільськогосподарської продукції. За розрахунками Reuters, у поточних цінах додатковий урожай пшениці, ячменю, каноли, сорго та бавовни, яка, на думку аналітиків, ймовірно, буде зібрана завдяки дощу, коштує приблизно $2,5 млрд.

Водночас наголошується, що збільшення врожаю пшениці збільшить глобальний профіцит.

Австралія є одним з найбільших у світі експортерів сільськогосподарської продукції, поставляючи товари від пшениці та ячменю до бавовни та яловичини.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!