Високі ціни скорочують експорт кукурудзи з Індії

Джерело:  IDK
кукурудза

Експорт кукурудзи з Індії останнім часом різко впав, оскільки внутрішні ціни зросли через високий попит із боку птахівництва країни та виробництва етанолу, повідомляє Reuters з посиланням на кількох експортерів.

Джерела повідомили Reuters, що традиційні імпортери індійської кукурудзи, такі як В’єтнам, Непал та Малайзія, перенесли свої закупівлі до країн Південної Америки, які пропонують її за нижчою ціною. За їхніми словами, індійська кукурудза коштує близько 300 доларів за тонну, порівняно з 230 доларами за тонну в країнах Південної Америки.

Індія, що зазвичай експортує від 250 000 до 300 000 тонн кукурудзи на місяць, у грудні експортувала лише 30 000 тонн, повідомили Reuters експортери.

Внутрішнє виробництво кукурудзи також зіграло роль у зростанні цін. За оцінками уряду Індії, виробництво кукурудзи минулого літа склало 22,5 мільйона тонн, але трейдери повідомили агентству Reuters, що фактичний обсяг виробництва був набагато нижчим, і що врожай озимого врожаю також може бути нижчим, ніж прогнозувалося.

Раніше цього місяця уряд підвищив закупівельну ціну на етанол, який виробляється з кукурудзи, на 8,8%. Цей крок спонукав найбільшого споживача кукурудзи в Індії, птахівницьку галузь, звернутися до уряду з проханням дозволити безмитний імпорт кукурудзи, але це прохання досі не задоволене.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!