Виробники ягід можуть перейти на однорічні культури

Джерело:  AgroTimes
ягоди

Через курс валюти, складнощі зі зберіганням замороженої продукції під час аварійних відключень електроенергії виробники ягід, ймовірно, перейдуть на однорічні культури, поки ця невизначеність зберігається.

Про це в інтерв’ю Fruitnet розповіла Ірина Кухтіна, президентка асоціації «Ягідництво України».

За словами Кухтіної, деякі компанії все ж змогли збільшити свої інвестиції та встановити нові потужності за цей період, хоча це стало складніше.

Сезон свіжих ягід уже підійшов до кінця, але бізнес із заморожених ягід в Україні триває. Тут основними питаннями є наявність і вартість складських приміщень.

«Багато компаній перевезли товар до Польщі або розмістили його по різних частинах країни, – сказала вона. – Електроенергія дорога, але доступність є більшою проблемою через пошкодження інфраструктури».

Для експортерів високі обмінні курси є важливим фактором не лише в цьому сезоні, а й на майбутнє.

«Експорт все ще можливий на наші основні ринки в ЄС, оскільки ми доставляємо вантажівками, – сказала Ірина Кухтіна. – Він буде нижчим, ніж у минулі роки, оскільки нині курси валют ускладнюють роботу наших експортерів. Ягоди – це довгострокова інвестиція, тому виробники, ймовірно, перейдуть на однорічні культури, поки ця невизначеність зберігається».

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!