Виробники пальмової олії в Малайзії можуть втратити $4,6 млрд

Джерело:  OleoScope

Аналітики малайзійської асоціації пальмової олії (The Malaysian Palm Oil Association, MPOA) вважають, що виробники продукту можуть втратити в цьому році близько $ 4,6 млрд через брак робочої сили на плантаціях країни. Це, на їхню думку, також призведе до обмеження глобальних поставок «пальми» та подорожчання продукту у всьому світі. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Як уточнюють у MPOA, цього року в Малайзію прибуло вп’ятеро менше робітників, ніж було необхідно – близько 14 тис. осіб. Учасники галузі запевнили, що приплив робітників вкрай низький, а врожай, який уже треба збирати з олійних пальм, залишається «гнити на деревах».

За словами голови Асоціації Джозефа Тека, кількість іноземних робітників, які прибувають до Малайзії, «мізерна» порівняно з дійсно необхідною кількістю. Він зазначив, що хоча різні служби намагалися збільшити приплив робітників, проблеми досі залишаються.

Цього року, за останніми оцінками MPOA, виробництво пальмової олії в Малайзії 2022 р. становитиме 18 млн тонн.

Нагадаємо, що запаси продукту в країні до кінця листопада почали знижуватися вперше за останні кілька місяців, випливає з даних опитування трейдерів та аналітиків ринку. За інформацією фахівців, запаси «пальми» в країні скоротилися за місяць приблизно на 0,5% – до 2,39 млн тонн, хоча в жовтні ц.р. показники були на найвищому рівні із вересня 2019 року.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!