Виробники кукурудзи в США очікують рішення щодо авіаційного палива

біоетанол

Американські виробники кукурудзи напружено чекають, щоб дізнатися, чи кукурудзяний етанол матиме право на екологічний податковий кредит як авіаційне паливо. Вони очікували оголошення на конвенції Commodity Classic 2024 минулого тижня, але цього не сталося. Міністр сільського господарства США Том Вілсак сказав виробникам, що уряду потрібно більше часу, щоб розібратися. Він сказав, що рiшення буде оголошено через кілька тижнів, а не місяців.

GREET — це абревіатура моделі життєвого циклу парникових газів, регульованих викидів і використання енергії на транспорті Аргонської національної лабораторії для оцінки викидів парникових газів. Це модель, розроблена Міністерством енергетики США.

Американські фермери, які вирощують кукурудзу, радіють тому, що GREET буде однією з двох доступних моделей для визначення того, яка сировина має право на прибуткові податкові пільги SAF, які містяться в Законі США про зниження інфляції.

Інша модель – модель Європейської міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО).

«Кукурудза ніколи не підійде під цю модель», — сказав Гарольд Волле, президент Національної асоціації виробників кукурудзи.

Уряд США поставив собі за мету мати три мільярди галонів внутрішнього виробництва SAF до 2030 року, порівняно з 10 мільйонами галонів сьогодні.

Більшість галасу щодо біопалива на сільськогосподарських ринках пов’язана з використанням соєвої олії для виробництва відновлюваного дизельного палива.

Відновлюване дизельне паливо на основі сої набагато дорожче, ніж звичайне дизельне паливо, тому цей ринок повністю залежить від податкових кредитів.

Волле сказав, що кукурудзяна промисловість США відчайдушно потребує нового джерела попиту, оскільки зараз надто велика пропозиція врожаю, що спричиняє падіння цін.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!