Виробники добрив у ЄС закликали обкласти продукцію рф митом

Джерело:  Financial Times
санкції

За інформацією газети Financial Times, 14 європейських компаній, зайнятих у цій сфері, стверджують, що російські компанії видавлюють їх із бізнесу.

Європейські виробники добрив зажадали від Європейської комісії (ЄК) запровадити високі мита щодо російських виробників, стверджуючи, що ті видавлюють їх із бізнесу. Про це повідомила газета Financial Times.

Видання цитує листа, який 14 європейських компаній, зайнятих у цій сфері, направили цього місяця до ЄК. У ньому вони закликали обкласти російські добрива каральним митом, стверджуючи, що їхні виробники “вдалися до агресивної стратегії зниження цін, що призводить до витіснення місцевих виробників добрив із бізнесу”. У листі вони також заявляють, що це загрожує європейській продовольчій безпеці.

Європейські компанії раніше скаржилися на те, що російські виробники добрив перебувають у вигіднішому становищі через доступ до дешевого газу, який необхідний для організації цього дуже енергоємного виробництва. Вони ж самі такої можливості втратили. Після введення санкцій ЄС та блокування російських активів росія навесні 2022 року перейшла на розрахунки за газ у рублях, щоб унеможливити блокування і цих платежів. Проте Єврокомісія фактично заборонила країнам Євросоюзу оплачувати газ у рублях, назвавши це порушенням санкцій.

Єврокомісія наразі розглядає запровадження підвищених мит на російські добрива, які продовжують імпортуватися до ЄС. Раніше добрива вивели з-під санкцій, оскільки в Брюсселі вважали, що це може зашкодити глобальній продовольчій безпеці.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!