Виробникам свинини варто сфокусуватися на азійському ринку

Джерело:  AgroPortal.ua

Українська свинина сьогодні експортується здебільшого до африканських країн, які платять замало, та до країн Близького Сходу, які купують дуже обмежений асортимент. Європа заборонила ввозити м’ясо через АЧС. Тому у тваринників є потреба в розширенні ринків збуту.

Про це говорили представники м’ясної галузі на форумі «Зерно. Свині. М’ясо 2024».

«Хотілося б розширювати ринки до таких країн як В’єтнам, Гонконг, о. Тайвань, Північна Македонія, Індія. Саме ці країни купують практично весь асортимент зі свинини», — прокоментував комерційний директор компанії «Агро-Інвест» Тарас Проців.

За словами партнера кооперативу «КоФармінг Україна» Олександра Спасіченка, сьогодні Україна не має широкого вибору, куди експортувати м’ясну продукцію, тому варто віддавати перевагу тим, хто зацікавлений в українській свинині.

«Південно-Східна Азія виглядає сьогодні найбільш ємним ринком, який не є таким вимогливим, як європейський. Якщо Європа наразі обмежила імпорт через вірус чуми свиней, і туди немає доступу, то Азія — це саме те, на чому ми маємо сфокусуватися», — зазначив Олександр Спасіченко.

Водночас він наголосив, що не варто припиняти діалог із ЄС, адже Україна має домогтися того, щоб Європа відкрила ринок.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!