Виробництво яловичини в ЄС може знизитися на 3% за підсумками року

Джерело:  Meatinfo
beef мясо свинина говядина pork

Очікується, що до кінця 2023 року виробництво яловичини в ЄС певною мірою відновиться після поганих показників у першій половині року завдяки зниженню цін на корми та збільшенню ваги туш.

Очікується, що в результаті провадження за весь рік залишиться на рівні -3,1% порівняно з рівнем 2022 року. Це відновлення може продовжитись у 2024 році, при цьому протягом усього року очікується менше падіння виробництва на 1%, якщо ціни на корми продовжать падати. Це ближче до загальної тенденції структурного спаду, що спостерігалася у попередні роки.

За прогнозами, споживання яловичини на душу населення впаде трохи менше 10 кг – зниження на 3,5% – оскільки споживачі стикаються з численними проблемами вартості життя і можуть переключитися на дешевші білки. Очікується, що 2024 року споживання на душу населення знову знизиться, але меншою мірою (-1%).

Очікується, що на торгівлю ЄС вплинуть вищі внутрішні ціни. Експорт менш конкурентоспроможний на міжнародній арені, що потенційно сприяє скороченню обсягів, що відправляються на такі ринки, як Японія та США. Імпорт яловичини до ЄС впав у першій половині року, незважаючи на зниження внутрішнього виробництва. Скорочення імпорту з Великобританії не компенсувалося зростанням економіки з Південної Америки. Очікується, що високі внутрішні ціни зроблять ЄС привабливим ринком для імпорту у 2024 році, Європейська комісія прогнозує зростання на 5%.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!