Виробництво та експорт свинини до ЄС знизяться до 2035 року

Джерело:  Meatinfo
свинина

Очікується, що суворіше дотримання екологічних законів у деяких країнах ЄС та скорочення експортних можливостей, а також громадська критика та африканська чума свиней (АЧС) призведуть до скорочення виробництва свинини в ЄС.

Очікуване скорочення поголів’я свиноматок, можливо, буде частково компенсовано збільшенням ваги туш. Прогнозується, що виробництво свинини в ЄС знизиться на 0,9% на рік до 2035 року (або майже на 2 мільйони тонн порівняно з 2021-2023 роками). За прогнозами, споживання на душу населення в ЄС знижуватиметься на 0,7% на рік, впавши до 29,7 кг до 2035 року (зниження на -7% порівняно з і так низькими рівнями, зафіксованими в 2021-2023 роках) .

Очікується, що виробничі потужності в Китаї, Філіппінах і В’єтнамі відновляться раніше, ніж очікувалося, що призведе до зниження попиту на імпорт, незважаючи на очікуване продовження спалахів АЧС. Навпаки, може зрости попит на імпортну свинину в США, Австралії, країнах Африки на південь від Сахари, деяких інших регіонах Азії та сусідніх європейських країнах.

Найближчим десятиліттям Великобританія може стати найбільшим експортним напрямком для свинини з ЄС. Сукупний ефект цих подій означає, що хоча експорт ЄС збільшився в минуле десятиліття, прогнозується, що експорт знизиться в найближчі роки, а потім стабілізується на дещо нижчому рівні до 2035 року (- 620 000 тонн у період з 2021-2023 по 2035 рік) ). ЄС також необхідно буде зміцнити та диверсифікувати свій експортний портфель свинини у найближчі роки. Очікується, що імпорт свинини в ЄС залишиться низьким та стабільним, головним чином тому, що Велика Британія орієнтується на свій внутрішній ринок, тоді як значне збільшення імпорту з інших країн є малоймовірним.

Очікується, що після стрибка цін у 2022-2023 роках, ціни на свинину в ЄС залишаться на вищому рівні після очікуваного зниження витрат виробництва в короткостроковій перспективі. Однак неясно, до якого рівня вони впадуть. Ціни в середньостроковій перспективі можуть залишитися вищими за рівні, що спостерігалися в минулому, через збільшення витрат і скорочення поставок до ЄС, досягнувши 2 180 євро/тонну до 2035 року.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!