Виробництво та експорт кукурудзи в Бразилії знизяться

Джерело:  IDK
кукурудза

Бразилія розраховує зібрати 4,6 мільярда бушелів (116,8 мільйона тонн) із трьох урожаїв кукурудзи в сезоні 2023-2024 років, що на 12% менше за рекордний урожай минулого року, згідно з даними Національної компанії постачання (Conab).

Незважаючи на зниження порівняно з минулим сезоном, урожай, як і раніше, буде другим за величиною в історії.

Очікуване скорочення в основному пов’язане з меншими посівними площами через низькі ціни та нижчу врожайність другого врожаю, на частку якого припадає 75% національного виробництва, згідно з звітом Farmdoc.

Згідно з останнім звітом Conab, опублікованим 11 липня, загальна посівна площа першого, другого та третього врожаю, як очікується, впаде на 6,3% до 51,5 мільйона акрів. Врожайність впала на 6,2% до 88 бушелів на акр.

Очікується, що перший урожай становитиме 923 мільйони бушелів (23,4 мільйона тонн), що на 14% менше, ніж минулого сезону. У більшості штатів урожайність знизилася через несприятливі погодні умови в результаті Ель-Ніньйо. Винятком став найпівденніший штат Ріу-Гранді-ду-Сул, який, незважаючи на добрі врожаї в середньому, постраждав від катастрофічної повені наприкінці травня, коли закінчився збір урожаю першого сезону.

На другий тиждень липня було зібрано понад 60% другого врожаю (цикл озимих культур), також відомого як шафринья. Очікується, що виробництво знизиться на 12% до 3,543 мільярдів бушелів (90 мільйонів тонн).

Прогноз третього врожаю кукурудзи, офіційно включеного до прогнозів Conab із сільськогосподарського сезону 2018-19 років, становить 95 мільйонів бушелів (2,4 мільйона тонн), що перевищує попередній цикл на 12%. Щойно завершився третій сезон посадки кукурудзи. Кукурудза третього врожаю переважно вирощується у північних і північно-східних бразильських штатах Бая, Сержипі, Алагоас, Пернамбуку та Рорайма.

Conab та Міністерство сільського господарства США (USDA) трохи розходяться у своїх прогнозах виробництва кукурудзи у Бразилії у поточному сільськогосподарському сезоні. Міністерство сільського господарства США прогнозує, що врожай становитиме 4,802 мільярда бушелів (122 мільйони тонн).

Відповідно до звіту Farmdoc, відмінності у методах прогнозування можуть пояснити розбіжність USDA-Conab, подібну до того, що спостерігалося у виробництві сої в Бразилії.

Очікується, що експорт кукурудзи з Бразилії з січня до грудня знизиться на 38% до 1,319 млрд бушелів (33,5 млн тонн). Падіння пояснюється зниженням попиту з боку Китаю та конкуренцією з боку США та Аргентини.

Очікується, що внутрішнє споживання кукурудзи збільшиться на 6%. Близько 50% внутрішнього споживання посідає корм для тварин, а 12% використовується заводами з виробництва етанолу.

Згідно з звітом Farmdoc, кількість заводів із виробництва етанолу, які використовують кукурудзу як сировину, збільшується, особливо в районах, де виробництво кукурудзи другого врожаю продовжує зростати.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!