Виробництво сирої пальмової олії в Малайзії досягне 18,75 млн тонн у 2024 році – MPOB

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Очікується, що ринок пальмової олії Малайзії залишиться позитивним у 2024 році за високого попиту з боку провідних експортних напрямків, таких як Індія з часткою 17,4%, Китай (9,1%) та Європейський союз (7,4%), заявив міністр плантацій та сировинних товарів Датук Сері Джохарі Абдул Гані.

За його словами, попит додатково підтримується зацікавленістю у поповненні запасів для забезпечення продовольчої безпеки та загальної життєздатності підприємницької діяльності.

“Малазійська рада з пальмової олії (MPOB) оцінює, що виробництво сирої пальмової олії (CPO) досягне 18,75 млн. тонн у 2024 році проти 18,55 млн. тонн у 2023 році.

“Це незначне збільшення (виробництва) приблизно на один відсоток порівняно з 2023 роком буде обумовлено поліпшенням умов на ринку праці та збільшенням кількості олійних пальм, що дозрівають”, – сказав він у своєму програмному виступі на 35-й конференції та виставці “Перспективи цін на пальмове” та лауринове масла” (POC2024).

Він сказав, що для реалізації позитивних оцінок на 2024 рік вкрай важливо діяти швидко і вирішувати ключові проблеми галузі, а саме: боротися з негативним сприйняттям пальмової олії, значною втратою можливостей через неефективні дрібні фермери, зміни клімату (Ель-Ніньо) та трудові проблем.

Джохарі сказав, що, незважаючи на труднощі, індустрія пальмової олії має безліч можливостей, і Малайзія має потенціал встановити планку і стати золотим стандартом у виробництві пальмової олії для всього світу.

Він сказав, що в подальшому галузь і понад 447 000 залучених незалежних та організованих дрібних фермерів мають зосередитися на стійкому виробництві високоякісних та високоврожайних свіжих фруктових гронак (FFB) та CPO.

“Багатостороння взаємодія життєво важлива, оскільки це єдиний спосіб протистояти необґрунтованим звинуваченням та негативному сприйняттю пальмової олії.

“Наша малайзійська спільнота виробників, переробників, дослідників і трейдерів має об’єднатися, щоб протистояти негативному сприйняттю нашої галузі”, – додав він.

Тим часом Джохарі також оголосив, що Малайзійська рада з сертифікації пальмової олії (MPOCC) буде перейменована на Малайзійську раду з сертифікації стійкої пальмової олії (MSPO), і це має усунути існуючу плутанину між Малайзійською радою з пальмової олії (MPOC) і MPOCC.

У 2023 році ринок пальмової олії продемонстрував стійкість, незважаючи на глобальну економічну невизначеність, і галузь продовжує залишатися важливою частиною економіки Малайзії, внісши приблизно три відсотки до зростання валового внутрішнього продукту минулого року.

Незважаючи на різке зниження цін на CPO, вартість експорту пальмової олії та продуктів із неї перевищила 100 млрд юанів, що зумовлено збільшенням обсягів.

Високий попит з боку ключових регіонів-споживачів та покращення умов виробництва сприяли загальним показникам ринку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!