Виробництво соняшнику в ЄС залишиться стабільним. Виробництво пшениці у Франції скоротиться

Джерело:  Oilworld
подсолнечник

Очікується, що виробництво пшениці у Франції у 2024-25 маркетинговому році (липень-червень) скоротиться на 10 мільйонів метричних тонн через скорочення посівних площ та зниження врожайності, заявив президент Всесвітньої організації фермерів Арнольд Пуеш д’Аліссак в інтерв’ю S&P Global Commodity. .

WFO прогнозує виробництво пшениці у Франції на рівні 26 млн. тонн у 2024-25 МР, при цьому посівні площі скоротилися на 17% порівняно з 2023-24 мг, а врожайність знизилася на 15%. За словами д’Аліссака, звичайний урожай становив 35-36 млн тонн.

“Цього року сезон збирання пшениці був невдалим. Було важко побачити пшеницю в хорошому стані, оскільки протягом усього сезону йшли дощі”, – сказав він.

За словами д’Аліссака, вміст білка у французькій пшениці становить 11%, що не відповідає дійсності. Але тестова вага пшениці становить 74,9 кг/гектолітр, що близько до стандартної ваги 76 кг/гектолітр. “Якість не найкраща, але, схоже, вона недалека від стандарту”.

Прогноз з експорту знижено на 50%

Зазвичай Франція експортує близько половини виготовленої пшениці, тобто 15-17 млн. тонн. “Цього року ми зможемо експортувати 7-8 млн. тонн, що становить лише 50% від звичайного обсягу. Це справді мало”, – сказав д’Аліссак.

“З 2,3 млн. га посівів кукурудзи близько 1,6 млн. га пошкоджено через посуху, або більш ніж на 80%. Максимальний потенційний обсяг виробництва цього року становить близько 6,5-7 млн. тонн”, – сказав він.

Щодо соняшнику, то з 1,3 млн. гектарів, засіяних соняшником, близько 700 000 гектарів у тій чи іншій мірі постраждали від посухи. За словами д’Аліссака, максимальний обсяг виробництва цього маркетингового року складе не більше 1,6 млн. тонн.

Виробництво соняшнику в Європі також залишиться стабільним і становитиме 10 млн тонн, сказав він.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!