Виробництво рису в Південній Кореї знизиться в 2023-2024 роках майже на 3% до 3,6 млн тонн

Джерело:  IDK
рис

Прогнозується, що виробництво рису в Південній Кореї знизиться в 2023-2024 маркетинговому році майже на 3% до 3,6 млн. тонн через скорочення посівних площ у відповідь на урядові стимули, які спонукають фермерів переходити на інші зернові культури, згідно зі звітом Глобальної сільськогосподарської інформаційної. мережі Іноземної сільськогосподарської служби (ФАС) Міністерства сільського господарства США

“У зв’язку з постійним зниженням споживання рису на душу населення, а також скороченням чисельності населення, уряд Кореї ввів стимули для фермерів щодо переходу з рису на інші культури, включаючи сою та пшеницю”, – повідомили у ФАС. «Крім того, уряд заохочує виробництво нового сорту рису, що підходить для використання в борошні (як замінник пшениці), щоб підвищити рівень самозабезпеченості продовольчим зерном».

Прогнозується, що виробництво пшениці виграє від цієї політики і цього року досягне 40-річного максимуму в 46 000 тонн, хоча воно все одно буде нижчим від мети уряду в 60 000 тонн. Очікується, що імпорт пшениці залишиться незмінним порівняно з попереднім роком і становитиме 4,5 мільйона тонн, тоді як споживання залишиться стабільним на рівні 4,1 мільйона тонн.

У ФАС заявили, що зростання попиту на пшеницю останніми роками в Південній Кореї зумовлене «зростаючою перевагою закусок і частування в західному стилі, які можна швидко з’їсти на ходу, таких як хліб та випічка, а не традиційні корейські страви на основі рису».

У звіті наголошується, що Південна Корея закуповує пшеницю у різноманітних постачальників. Примітно, що частка ринку східноєвропейської та російської фуражної пшениці в країні в 2022-2023 роках впала до 11% із 85% у попередньому році, тоді як її споживання з Австралії збільшилося з 15% до 69%.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!