Виробництво рису в Південній Кореї скоротилося майже на 2%

Джерело:  IDK
рис

Згідно зі звітом Іноземної сільськогосподарської служби (ФАС) Міністерства сільського господарства США, виробництво рису в Південній Кореї в 2023 році впало на 1,6% порівняно з попереднім роком, оскільки уряд запровадив стимули для скорочення традиційних посівних площ рису.

Загальний обсяг кінцевого виробництва оцінюється в 3,702 млн тонн меленого рису. Посівні площі під рисом знизилися на 2,6%, порівняно з попереднім роком.

За даними ФАС, корейський уряд прагнув скоротити посівні площі, щоб зменшити надлишок пропозиції рису. Пріоритетним завданням стало перетворення високоврожайних сортів рису на сорти рису вищої якості з чудовими смаковими якостями. Він також сприяв збільшенню виробництва рису для борошна за допомогою нових субсидій та підтримки розробки нових продуктів.

“Недавнє відкриття про те, що рис для борошна може знизити викиди метану в порівнянні з традиційними сортами рису, також може вплинути на майбутнє збільшення площ, засіяних рисом для борошна”, – заявили у ФАС.

Коротший період вирощування сорту «Баро-мі 2», що використовується для виробництва рисової муки, може скоротити періоди зберігання води, тим самим знижуючи викиди метану на 36%. На відміну від звичайних сортів рису, які висаджують з кінця травня та мають середній період вирощування 136 днів, «Баро-мі 2» висаджують з кінця червня та мають середній період вирощування 117 днів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!