Виробництво рису у В’єтнамі знизиться

Джерело:  IDK
рис

Площа збору рису у В’єтнамі продовжує скорочуватись, оскільки фермери переходять на більш прибуткові культури, згідно з звітом Служби з питань сільського господарства іноземних держав (ФАС) Міністерства сільського господарства США.

Підвищене проникнення солей та несприятливі погодні тенденції також створюють проблеми для виробництва рису у В’єтнамі, заявила ФАС.

Урожайну площу на 2024-25 маркетинговий рік було переглянуто у бік зниження з 7,15 млн га на початку цього року до 6,95 млн. Виробництво борошна було скорочено з 27 млн ​​тонн до 26,5 млн, заявила ФАС, як і раніше займаючи 6 місце з виробництва.

Експорт рису з В’єтнаму був переглянутий у бік підвищення до 7,9 млн тонн, що займе друге місце «по стабільному виробництву, високому світовому попиту і внутрішньому попиту, що падає», заявила ФАС.

Тим часом, прогнозується, що споживання знизиться до 21,4 млн. тонн з 22 млн. тонн у попередньому році.

“У міру зростання доходів споживачі диверсифікують свій раціон, що призводить до зниження споживання рису на душу населення”, – зазначила ФАС.

За даними Головного статистичного управління В’єтнаму, споживання рису на душу населення у В’єтнамі знизилося з 9,6 кг на особу на місяць у 2012 році до 6,9 кг на особу на місяць у 2022 році. Це відповідає середньорічному зниженню споживання рису на 4%.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!