Виробництво рослинної олії у світі в 2022/23 МР буде рекордним, – ФАО

Джерело:  OleoScope
масла

Світове виробництво олії за підсумками поточного сезону виявиться рекордним на тлі очікувано високих показників валового збору олійних, повідомляють аналітики FAO у червневому звіті. Так, випуск готової продукції може зрости за рік на 2,7%, до 253,4 млн. тонн.

«Що стосується окремих видів олій, то прогнозоване зростання виробництва пальмової, соєвої та ріпакової олії більш ніж компенсує скорочення випуску соняшникової, оливкової та, меншою мірою, кокосової олії», – йдеться у матеріалах.

За попередніми прогнозами, світове виробництво пальмової олії несуттєво зросте в 2022/23 МР. Так, в Індонезії, незважаючи на очікуване збільшення показників, темпи зростання будуть нижчими за середній рівень за останні п’ять років через дощі в окремих регіонах країни, що пройшли на початку поточного календарного року, і скорочення площ під «зрілими олійними пальмами».

Аналогічним чином розвивається ситуації і в Малайзії. «Незважаючи на поступове вирішення проблем із нестачею робочої сили на плантаціях, темпи зростання також можуть залишатися низькими», – йдеться у звіті FAO.

Що стосується соєвої та ріпакової олії, то очікуване зростання випуску пов’язане з прогнозованим збільшенням урожаю відповідних олійних культур, тоді як падіння виробництва насіння соняшника в Чорноморському регіоні призведе до зниження світового виробництва соняшникової олії.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!