Виробництво пшениці в Ірані досягло позначки в 10 млн тонн

Міністерство сільського господарства Ірану стверджує, що цього року внутрішні закупівлі пшениці досягли позначки в 10 млн тонн, повідомляє Еn.mehrnews.

У заяві Урядової торгової корпорації (GTC) йдеться, що обсяг пшениці, закупленої у вітчизняних фермерів з початку збору врожаю в квітні, зріс на 43% порівняно з тим же періодом минулого року.

Генеральний директор GTC Саїд Раад, заступник міністра сільського господарства, заявив, що вартість закупленої пшениці за цей період досягла 1500 трильйонів ріалів (понад $3 млрд).

Значне зростання внутрішньої пропозиції пшениці в Ірані відбулося через кілька місяців після того, як країна вирішила підвищити закупівельну ціну на зерно через побоювання, що війна в Україні може вплинути на світові ринки та вплинути на імпорт.

Раад сказав, що уряд здійснив виплати майже половині фермерів, які займаються вирощуванням пшениці в Ірані, згідно з механізмом гарантованих закупівель, який пропонує 150 000 ріалів (0,3 долара) за кожен кілограм пшениці, що постачається в урядові силоси.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!