Виробництво пшениці в Іраку зросло на 21%

Джерело:  IDK
колоски

Цього року виробництво пшениці в Іраку досягло 6,3 млн тонн, що майже на 21% більше за річний приріст, що ознаменувало другий рік самозабезпечення зерном, сказав чиновник.

Хайдер Нурі Аль-Гарааві, генеральний директор зернової ради Іраку, сказав у телефонному інтерв’ю, що «надзвичайні» дощі, а також сучасні технології зрошення допомогли збільшити цьогорічний урожай.

Минулого року Ірак виробив близько 5,2 млн. тонн пшениці. Виробництво країни сильно залежить від дощів та потоків води з річок Тигр та Євфрат.

Уряд, який управляє програмою субсидій, що розподіляє 4,7 млн ​​тонн товару на рік, закуповує місцеву пшеницю майже вдвічі дорожче за світову ціну, щоб стимулювати виробництво вітчизняними фермерами.

Надлишки пшениці в Іраку в розмірі близько 1,6 млн тонн цього року будуть продані місцевим приватним борошномелам на борошно, сказав Аль-Гарааві.

Урядових резервів вистачить до квітня наступного року, і не буде потреби імпортувати іноземну пшеницю, сказав він. Але приватні борошна можуть імпортувати зерно, щоб задовольнити місцевий попит на борошно.

В останні роки Ірак купував пшеницю у США, Австралії та Канаді.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!