Виробництво пшениці у Саудівській Арабії подвоїлося

Джерело:  WORLD-GRAIN.com
пшениця

Після року, коли внутрішнє виробництво пшениці майже подвоїлося до 1,18 мільйона тонн, Саудівська Аравія очікує на аналогічний обсяг виробництва у 2023-24 маркетинговому році, згідно зі звітом Глобальної сільськогосподарської інформаційної мережі Служби іноземного сільського господарства (FAS) Міністерства сільського господарства США.

«Основною причиною такого різкого збільшення внутрішнього виробництва пшениці є висока державна закупівельна ціна (466 доларів за тонну), яку пропонують місцеві фермери», — заявили у FAS, додавши, що «поки державні закупівельні ціни залишаються високими, внутрішнє виробництво пшениці за прогнозами залишиться на рівні 1,2 мільйона тонн».

У доповіді наголошується, що Головне управління продовольчої безпеки (GFSA), агентство Міністерства довкілля, водних ресурсів та сільського господарства Саудівської Аравії, має мандат на закупівлю до 1,5 мільйона тонн пшениці місцевого виробництва щорічно.

Імпорт пшениці, за прогнозами, також збільшиться в 2023-2024 роках до 4,8 млн. тонн, що на 3% більше, ніж у попередньому сезоні, таке ж зростання прогнозується для споживання пшениці в країні, яке оцінюється в 4,5 млн. тонн.

І навпаки, прогнозується, що імпорт ячменю до Саудівської Аравії знизиться на 28% до 3 мільйонів тонн «через значне скорочення місцевого тваринницького сектору», повідомила ФАС.

У доповіді йдеться, що імпорт кукурудзи зросте на 33% у 2023-2024 роках до 4,8 млн. тонн через розширення сектора виробництва птиці.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!