Виробництво пальмової олії в Малайзії виграє від приїзду іноземних працівників

Джерело:  Oilworld

У 2024 р. сектор виробництва пальмової олії в Малайзії може забезпечити додатковий дохід близько 4 млрд рінггітів ($845,84 млн) після рішення уряду країни, яким дозволяється залучити іноземних працівників до роботи на плантаціях олійних пальм.

Як зазначається, уряд Малайзії, який у 2023 р. запровадив заборону на найм працівників-мігрантів, цього тижня заявив, що це дозволить для вирішення проблеми нестачі робочої сили залучити близько 40 тис. іноземних робітників у сільськогосподарському секторі.

“Якщо хоча б половина з дозволеної кількості працівників буде залучена до виробництва пальмової олії, обсяг обробки плодів олійних пальм може збільшитися додатково на 5,2 млн тонн (у фактичній вазі)”, – прогнозує виконавчий директор Малайзійської асоціації пальмової олії (MPOA) Джозеф Тек .

Зазначимо, що майже 80% працівників плантацій у Малайзії є мігрантами, переважно із сусідньої Індонезії, але тривала нестача робочої сили призвела до втрат доходу приблизно на 20 млрд рінггітів у 2022 році.

Дефіцит працівників продовжує негативно впливати на виробництво сирої пальмової олії в країні, яка минулого року збільшилася лише на 0,5%, до 18,55 млн. У 2024 р. цей показник очікується на рівні 18,75 млн тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!